听下面5段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M: I'm very sorry, Mrs Lamb. It's all my fault. I allowed William to play with the ball against the wall. I'll pay for the glass.W: Well, I would rather he help me cut the grass.1.What does Mrs. Lamb want William to do?【解析】事实细节题。根据女士的话”Well, I would rather he help me cut the grass.”可知，女士希望William帮忙除草，故选C。【点拨】注意区分原文中听到的glass和grass两个读音相近的词。
M: Excuse me. How much are the tickets, please?W: They are S10 each, but students go half price.M: Two student tickets, please. Here are our student IDs.2.How much will the man pay?【解析】推理判断题。需要推算两次的数字题。根据女士的话”They are 510 each, but students go half price.”和男士的话“Two student tickets, please.”可知，每张学生票为5美元，两张学生票即为10美元，故选B。【点拨】原文中的half price是答题关键点。对于数字表达中需要注意的还有double, triple, dozen, decade等。W: Jim, do you know anyone who can help me with this terrible washing machine?M: Usually, I will call the Nelsons' company, but if you want to spend less, you may call the Andersons' instead.3.What does the woman want to do with the washing machine?【解析】推理判断题。根据女士的话“Jim，do you know anyone who can help me with this terrible washing machine?”和男士的话“but if you want to spend less, you may call the Andersons' instead”可知，女士的洗衣机坏了，想花钱请人帮忙维修，故选B。【点拨】男士所说的spend less是解题关键。M: l Hello, is there a flight leaving for London at 11:00?W: Nothing round that time, but there are flights leaving at 10:20 and 11:45.M: All right, I'll take the earlier one.4.Which flight will the take?【解析】事实细节题。根据女士的话“but there are flights leaving at 10:20 and 11:45”和男士的话“I'll take the earlier one”可知，男士想要预订早一点的航班，所以是10：20的航班，故选A。【点拨】在两个时间点中，用the earlier one表明选择。类似的表达还有the former, the latter；the first, the second等。M: Jennifer, our business is growing fast. Please make sure that we have enough paper to keep up with our work.W: I remember we bought some last month. Shall I order some more now?5.What is Jennifer going to do?【解析】推理判断题。对下一步动作进行简单推理。根据男士的话“Please make sure that we have enough paper to keep up with our work.”,女士的提问“Shall I order some more now?”和男士的话“Yes, please do.”可知，女士会买一些纸，故选A。【重点词句】Please make sure that we have enough paper to keep up with our work.翻译：请确保我们有足够的纸张供得上我们的工作。
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题，从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置，听每段对话或独白前，你将有5秒钟的时间阅读各个小题；听完后，各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。M: Hello. Could you please help us? We'd like a map of this city.M: Oh, could you also give us some information about the film festival?W: Take this booklet. It has all the information about the activities that will be put on during the festival.M: Thanks. And one last thing, do you have a bus timetable for East Town?6.Where does the conversation probably take place?
B. At an activity centre.C. At an information desk.【解析】推理判断题.根据男士的询问以及女士的回答“Yes, here you are.”和“Take this booklet.”可知，男士是在咨询台询问信息，故选C。7.What will the man probably do?【解析】推理判断题。根据男士的话“Oh, could you also give us some information about the film festival?"可知，男士可能准备去参加电影节，故选B.W: Well, I'd better be going. My train is about to leave anytime now.W: It was nice meeting you. Thanks for coming to see me off.M: That's all right. It was nice meeting you, too. I really enjoyed the concert. I think it went really well. All the songs you sang last night were great.W: Thank you, and thanks for being so helpful--booking the hotel and everything.M: It was my pleasure. I should thank Alan. If he hadn't been ill, I wouldn't have had this chance to help organize the concert and to meet you.W: Oh, yeah. Give my regards to Alan. I hope he'll be better soon. Well, I'll be off, then. I'll see you around.8.Where are the speakers?C. At the railway station.【解析】推理判断题。根据女士的话“My train is about to leave anytime now.”和“Thanks for coming to see me of.”以及上下文可知，说话者在火车站，故选C。9.What does the woman do?【解析】推理判断题。根据男士的话“All the songs you sang last night were great.”可知，女士是一名歌手，故选B。10.What did the man do to help the woman?【解析】事实细节题。根据女士的话“and thanks for being so helpful-booking the hotel and everything”可知，男士帮女士订了酒店，故选A。It was nice meeting you.很高兴见到你。分手时常用语。If he hadn't been ill. I wouldn't have had this chance to help organize the concert and to meet you.翻译：要不是他生病了，我就没有机会帮忙组织这场音乐会，也没有机会见到你了。【点拨】熟悉不同时态的虚拟句式，提高加工信息速度。W: Mr Wilson, it's nice to have you with us this evening.M: Well, I'm glad to be on the program to introduce my hometown.W: OK, let's begin. Does Bergen have a long history?M: Yes, it does. Bergen was founded by King OlavKyrre in 1070, and it became Norway's first real capital in the 13th century. Until the 1830s, Bergen was the biggest town in Nordway, because it was a major European trading seaport then.M: What are the major industries in Bergen?M: Well, fishing and oil & gas industries are important parts in Bergen's economy. Trade and traveling by sea also play an important role. Many tourists visit the city every year.W: Why are tourists so interested in Bergen?M: Bergen is famous for its unusual beauty of the sea and mountains and old wooden buildings. You have to experience it for yourself. The city is worth touring around on foot. Slowly walking around old streets where people have lived for centuries is like a fairy tale. You will see small wooden houses, streets with stone steps, and flowers everywhere.11.What is the woman doing?【解析】（推理判断趣。根据女士的话“Mr Wilson, it's nice to have you with us this evening.”和男士的话“I'm glad to be on the program to introduce my hometown.”可知，女士正在主持节目，故选C.12.When was Bergen founded?【解析】事实细节题。根据男士的话“Bergen was founded by King Olav Kyrre in1070”可知，卑尔根建立于1070年，故选A。13.What does Mr. Wilson suggest people do in Bergen？【解析】事实细节题。根据男士的话“You have to experience it for yourself. The city is worth touring around on foot.”可知，男士建议大有徒步环城游览去体验那些英景，故选B。【点拨】同一个意思在材料中有不同的表达法，男士建议人们徒步游览，用了touring around on foot和walking around old streets.play an important role发挥重要的作用该短语中的important还可替换为essential或significant.W: Hello. This is the Hamiltons '....M: Oh, hello. My name's Paul Blake. I'm ringing about the flat.W: Oh, yes. You saw it in the newspaper, didn't you?M: That's right. Could you tell me something about the flat?W: Well, there's quite a big sitting room and a kitchen.M: Good. What about bedrooms?W: There are two bedrooms: one big and one small, but quite nice.W: It's an upstairs flat, on the top floor of the house. We live downstairs.M: Uh...how much is it exactly?W: Well,200 pounds a week.W: Look, why don't you come round and see the flat? Then you can make up your mind. It's better than trying to talk about it over the phone.M: Yes. May I see it now?W: Well, it's a bit difficult for me this morning. I've got to go out.M: How about this afternoon? At about three?W: OK. Three would be fine for me.M: Right. See you this afternoon, then. Bye.14.What is the probable relationship between the speakers？【解析】推理判断题。对话开头是典型的电话用语，可推知两人是陌生人的关系，故选A。15.Where did Paul get the information about the flat?【解析】事实细节题。根据女士的话“You saw it in the newspaper, didn't you?”以及男士的回答“That's right.”可知，男士是从报纸上看到关于这间公寓信息的，故选C。16.How many bedrooms are there in the flat?【解析】事实纳节题。根据女生的话“There are two bedrooms”可知，公寓里有两间卧室，故选B。17.What does the woman ask Paul to do?C. Call her this afternoon.【解析】事实细节题。根据女士的话“why don't you come round and see the flat?”可知，女士想让男士亲自来看一下这间公寓，故选B。【点拨】衣食住行中的租房是常考话题，应熟悉、积累相关场景词汇和句式。Hello, this is Harry Johnson with the news update of this hour. In the race for the 11th Union Party leader, after the final count, Robert Tennen has beaten Jim Hardy by 10%. In other news, 10th Street will be closed for two days starting at noon tomorrow, as the water company needs to repair a water pine there. Drivers are advised to take 8th Street or 9th Street instead. Finally, the weather. Today's high was 73 degrees. Slightly cooler temperatures with rain are expected tonight. There will be more rain tomorrow with a high of only 62 degrees. This is Harry Johnson for news update. Listen for the complete day's news at 10:00 tonight.18.Who has become the Union Party leader?【解析】推理判断题。根据“Robert Tennen has beaten Jim Hardy by 10%.”可推知，Robert Tennen成功当选，故选A。In the race for the 11th Union Party leader, after the final count, Robert Tennen has beaten Jim Hardy by 10%.翻译：在第11届联盟党领袖竞选活动中，根据最后一轮选票统计结果，Robert Tennen以10%的票数优势打败了Jim Hardy。19.What will happen to 10th Street tomorrow?【解析】事实细节题。根据独白中的话“10th Street will be closed for two days starting at noon tomorrow”可知，从明天中午起第10街道将被封锁两天，故选A。20.What will the weather be like tomorrow?【解析】事实细节题。根据独白中的话“There will be more rain tomorrow with a high of only 62 degrees.”可知，明天将是个雨天，故选C。【点拨】新闻报道的结构通常采用“倒金字塔”体，即按照新闻事实重要性的程度由要点向细节逐步扩展。新闻的第一个句子通常是新闻导语(the news lead)，是整条新闻的高度浓缩。听懂news lead很重要。