贵州2019高考英语第一次听力考试(音频、材料、答案)

发布时间:2019年09月12日

2020年高考外语科目听力第一次考试将于9月21日进行。只有9天的时间了,大家都准备得怎么样了呢?贵州升学考试网整理了2019年高考英语听力考试的音频、试题、答案,不妨先来试试你可以考多少分?

(音频请在微信上搜索贵州升学考试网微信公众号历史发布消息获取,欢迎关注贵州升学考试网微信公众号)

第一节

听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

Text 1

M: Sorry about the broken plate, Mary. I was so careless just now.

W: It's okay. I'm glad you didn't get hurt. We'll get some new ones at the supermarket this afternoon. So don't worry about it.

1. What is the woman going to do this afternoon?

A. Eat out.

B. See a doctor.

C. Go shopping.

答案:C

Text 2

W: Hi, Henry. I heard you've travelled a lot recently

M: Yeah, I just came back from Africa.

W: Well, I really envy you.

M: You won't if you know how tiring it was. Now, I just want to take a break --- a long break.

2. How does Henry feel now?

A. Proud.

B. Tired.

C. Grateful.

答案:B

Text 3

W: Hi, John. What's new?

M: Hi, Kate. Nothing too much with me, but you ought to see Fred’s new car.

W: So, he finally got that Italian sports car…

M: He sure did. I can hardly wait to go for a ride in it.

3. What did Fred do?

A. He travelled to Italy.

B. He offered Kate a ride.

C. He bought a new car.

答案:C

Text 4

M: Hi, I'd like to apply for a card to borrow books.

W: Okay, please fill out this form.

M: All right…All done.

W: Well, now please sign the card.

4. What does the woman do?

A. She’s a salesperson.

B. She’s a librarian.

C. She’s a bank clerk.

答案:B

Text 5

W: Patrick moved out last Friday. He's now living in a nice and quiet neighborhood.

M: Yes, I heard about it. I wonder if he's paying more for the new apartment. Anyway, he must be very glad to leave this noisy place.

5. What did Patrick do last Friday?

A. He moved to another place.

B. He sold his old apartment.

C. He went out with a friend.

答案:A

第二节

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。

听下面一段材料,回答第6和第7题。

Text 6

M: Hi, Sara. How's your speech for Professor Grey's class next Monday?

W: Actually, I'm a bit worried.

M: Why should you? What’s going on?

W: You know…What I chose to talk about is British history.

M: Really? That is a big topic.

W: Yes. There are so many things to cover. I just can’t see how to do it in a three-minute speech.

6. What is the probable relationship between the speakers?

A. Strangers.

B. Classmates.

C. Co-workers.

答案:B

7. Why is Sara worried?

A. She has problem preparing for a speech.

B. She knows nothing about British history.

C. She fails to finish her homework on time.

答案:A

听下面一段材料,回答第8至第10题。

Text 7

M: Polly, Ms. Kelly has agreed to come and give a talk about international relations next week. When do you think we can fit her lecture in?

W: That's great, Nick. What about Friday afternoon, then?

W: I'm afraid some students are planning to go on a trip. Maybe we can have it on Wednesday afternoon.

W: No, that's not possible cither. Most students are having group activities for their research projects. Well, I have no idea. I have a class on Tuesday afternoon, and probably Ms. Kelly can use any time.

M: That's possible. But I have to speak to Dr. Lee about that, and you should also talk to the students about the change.

W: Oh, yes. I'll certainly do that.

8. Who are the speakers?

A. Students.

B. Secretaries.

C. Teachers.

答案:C

9. When will Ms. Kelly probably give the lecture?

A. On Tuesday.

B. On Wednesday.

C. On Friday.

答案:A

10. What will the man probably do next?

A. Goon a trip.

B. Talk to Dr. Lee.

C. Start a research project.

答案:B

听下面一段材料,回答第11至第13题。

Text 8

M: Excuse me, I'm trying to get to the Spring Gardens. Is it far from here?

W: Spring Gardens? No, it's not this way. It’s in the city centre.

M: Is it? Oh, no! Someone told me it was this way.

W: No, no. It's not this way. You want to go down there.

M: Yes, okay…down there.

W: Yep. Then, turn left, okay?

M: Left…

W: Yep, then right---first street on your right.

M: Right.

W: Then straight on, keep walking…

M: Oh, I'm lost! It sounds really difficult. Um, could I get a taxi anywhere near here?

W: It’s not so far. You just walk to the corner of the street or over the next block. There are buses that can take your there.

M: Well, it’s starting to rain. I think I’ll get a taxi. Thanks anyway.

W: That’s okay. Lots of taxis go this way.

M: I’m getting wet. What a day!

11. What is the man doing?

A. Asking for directions.

B. Touring the city centre.

C. Talking to a friend.

答案:A

12. What does the man decide to do?

A. Keep walking.

B. Get a taxi.

C. Wait for the bus.

答案:B

13. How does the man feel at the end of the conversation?

A. Annoyed.

B. Excited.

C. Surprised

答案:A

听下面一段材料,回答第14至第17题。

Text 9

W: Hello, welcome to this week's “People You Meet”. Today, we present to you Mark Leach, an information officer in London.

M: Hi, everyone. My name’s Mark Leach. I'm an information officer at the Britain Business Centre, which is a tourist office for the British Tourist Board in London. Here, we offer a tourist information service to mainly visitors from overseas. And each year, we have about 50,000 people come to the office.

W: Wow, that's a large number of people. How do you manage to meet the needs of so many people?

M: I'm in charge of an information team. The team has about ten officers who give tourist information directly over the counter to visitors. We speak a total of thirteen languages altogether.

W: That's pretty cool! So, what exactly do you do every day?

M: Well, we act as a one-stop shop for anyone who wants to come in. So, it could be that they want a day-trip from London, which is a very popular request. And we can offer suggestions of where to go and how to get there. If people want a two-week tour of Britain, we can plan out exactly where to visit, what roads to take.

W: So, do you have any suggestions for people coming to Britain?

M: A good suggestion is to see as much as you can, but try to come back again and again to see different parts of the country. Because in that way, you’ll really experience it.

14. What is “People You Meet”?

A. An office party.

B. A training course.

C. A radio program.

答案:C

15. How many people does Mark’s office receive every year?

A. 100,000.

B. 200,000.

C. 500,000.

答案:C

16. What do we know about Mark?

A. He is a team leader.

B. He was born in London.

C. He speaks thirteen languages.

答案:A

17. What do Mark and his co-workers usually do to help people?

A. Show them around.

B. Plan tours for them.

C.Teach them English.

答案:B

听下面一段材料,回答第18至第20题。

Text 10

Right! Next, I'll tell you something about my childhood. Although we have always lived in the same city, my family and I moved a lot since I was old enough to remember. We don't have our own house. We have always rented them. For 8 years, we lived downtown in a large 10-story building with no less than 30 apartments in it. The conditions were very good. But on the other hand, we had a lot of problems. Imagine how difficult and colorless life was for a nine-year-old boy, full of life, haying no place to play freely. No sun, no open air, no football games. School’s from 7:30 to noon and the afternoon's spent in a room studying, reading, or playing indoor games with a friend or two. No outdoor activities because the streets were too dangerous, and the parents much too afraid to let a young boy go out. How I wished for the weekends to come. I could then burst out with Toy and happiness when we went out for a visit to some friends or relatives, a picnic, or even a car ride. I think that's one of the reasons why I became such a strong nature lover.

18. How long did the speaker and his family live in the downtown apartment?

A. 8 years.

B. 10 years.

C. 30 years.

答案:A

19. What was the reason for the speaker’s unpleasant childhood?

A. Strict family rules.

B. Little chance to play outside.

C. Too much school work.

答案:B

20. What does the speaker think of outdoor activities?

A. Colorless.

B. Dangerous.

C. Enjoyable.

答案:C

提示

根据教育部批准的《贵州省普通高中新课程改革高考方案》和贵州省招生考试院相关通知,高考考生必须参加外语科目听力考试,考试在全国英语等级考试(二级)听力部分中进行,考试使用分值为30分的试卷,并将按考生实得成绩计入高考英语科总分。每名考生有两次考试机会,以最高分计入高考总分,按照往年时间,第二次听力考试预计在3月份,各位考生和家长务必注意学校的通知或关注贵州升学考试网,不要错过报名时间。


 
温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,黔网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以官方部门公布的内容为准!

发表评论

*
*
验证码:

网友评论 条评论

资讯 栏目导航